Veel mensen zijn tegenwoordig in bezig van een smartphone. De reden is simpel: Smartphones bieden veel functionaliteiten en mogelijkheden. Denk aan het bijhouden van contacten, internetten, nieuwsupdates, maar bijvoorbeeld ook muziek luisteren of films kijken. De omloopsnelheid van telefoons is hoog. Bij een gemiddeld abonnement kun je na 1 of 2 jaar alweer een nieuw toestel kiezen. Heb je je eigen smartphone gekocht? Gemiddeld genomen doen mensen er dan langer mee (2.5 jaar of langer). Doordat mensen relatief snel van telefoon switchen, blijven er nogal wat oude smartphones of gsm’s dwalen in opbergdozen, kastjes of onder een laag stof ergens in de opslag.

Veranderen van tijd

Vroeger was het bijna altijd zo dat mensen een prepaid sim kochten en een losse telefoon. Dit was toen gebruikelijk. Na verloop van tijd werd dit steeds minder en werden er eigenlijk alleen maar prepaid simkaarten gekocht voor kinderen die net een mobiele telefoon kregen, zodat ze niet over hun tegoed heen konden gaan. Natuurlijk werd het ook gebruikt voor vakanties en reizen naar het buitenland.

Doordat de oude telefoons vervangen worden door smartphones lijkt de prepaid kaart weer terug te komen. De smartphones zijn namelijk relatief duur en zo kun je een losse smartphone dan ook niet kopen voor minder dan 400 euro, dit is overigens wel een nieuwe smartphone. Natuurlijk zijn er ook tweedehands smartphones te koop. Doordat de mensen in deze tijd zuinig zijn op hun geld kiezen steeds meer mensen ervoor om een eenmalige dure aankoop te verrichten en vervolgens een prepaid sim only in hun toestel te stoppen. Zo heb je een eenmalige dure uitgave maar de rest van de maanden hou je met een prepaid geld over t.o.v. een abonnement.

Vroeger waren de losse toestellen aanzienlijk goedkoper en dat is waarschijnlijk de reden waarom mensen toen nog wel voor een abonnement kozen. Natuurlijk zal het per persoon verschillen wat hij/zij te besteden heeft, als je toch liever de kosten verdeeld over een aantal maanden i.p.v. een eenmalige aanschaf kun je dit natuurlijk ook doen. Daarnaast kun je ook altijd nog geld terugkrijgen door je oude telefoons op te zoeken en deze te verkopen, hier kun je soms nog leuke bedragen voor krijgen. Mocht je toestel stuk of beschadigd zijn, dit is geen probleem, ook defecte toestellen kun je verkopen!